Kayaking Mreznica Waterfalls | Plitvice Outdoor Croatia
Kajaking Rafting Mrežnica
Cijena od

50€ Odrasli

Review rating
5/5
Tour type
Vođena tura, Aktivno
Activity Level
Srednje teško
Group Size
min 2 - max 20
Kajaking Rafting Mrežnica

Rijeka Mrežnica svoje najljepše slapove skriva u ruralnom selu Primišlje, nedaleko Rastoka i Nacionalnog Parka Plitvička jezera, Ogulina. Na desetak slapova i brzaca stislo se u maleni kanjon, nepristupačan pješacima već samo čamcima, okružen stijenama i zelenom šumom. Aktivnost poput kajakinga jedinstvena je, kupanje podno slapova nezaobilazno, a skakanje sa slapova preporučamo najhrabrijima, dok ostali mogu pješice okolo 7m visokog slapa i uživati u fotografiranju.

Osim Visokog slapa tu su slapovi “Double Mill“ (4.2m), “Forrest Gump“ (1.2m) , “Revers Splash“ (1m), “Entrance pool“ (1m), “Killing Drop“ (0.5) , “Pit Stop“ (3m) i “Ice Cube“ (2m) koji sačinjavaju jedan od najljepših slapova u Hrvatskoj, lokalnog naziva Dvoslap. Slijede brzaci “Zig Zag“, “T’n’T“, “Break Up“ i posljedni brzac “Festival“.

Vrijeme polaska
Molimo Vas dođite do 9:45 h, za polazak u 10:00 h
Vrijeme povratka
Oko 14:00 h
Uključeno u cijenu
Nije uključeno
Što ponijeti? & Što obući?

Što da obučem?

  • Kratke hlače / kupaći kostim – sintetičke kratke hlače ili tkanina
  • Tenisice – obuća povezana s vašim stopalima. “Japanke” nisu dopuštene.
  • Majica kratkih ili dugih rukava – savršena će biti poliester sintetika, brzo sušenje ili dugi rukavi za zaštitu od sunca

Ne zaboravite ponijeti sa sobom:

  • Krema za sunčanje
  • Osobni potrebni lijekovi
  • Ručnik
  • Hrana i pića
  • Vodootporan fotoaparat / telefon / kamera
Cijene

Kajakarenje rijekom Mrežnicom

OdrasliDjeca do 12 godina
CIJENA50,00€ 30,00€
Lokacija

Selo Primišlje nalazi se u ruralnom području bez javnog prijevoza, restorana, trgovina.

 

Važne informacija
Frequently asked questions
Mogu li djeca na izlet?

Uz pratnju roditelja ili pisani pristanak, sva djeca od 6g do 17,99g mogu prisustvovati izletu, što najviše ovisi o vodostaju rijeke.

Što ponijeti na izlet?

Sportsku odjeću kratkih ili dugih rukava, odjeću za kupanje, sportsku obuću koja će se namočiti. Od hrane preporučamo sendviče i bezalkoholna pića, kremu za sunčanje.

Koliko traje izlet?

Vrijeme koje provodite na vodi je okvirno između 2-3 sata što ovisi o grupi, vremenskim uvjetima, vodostaju…ostalo vrijeme je oblačenje, svlačenje, transfer start cilj, upute…

Kako možemo platiti izlet?

Izlet je najbolje platiti unaprijed preko naše Internet stranice, transakcijskim računom, jer su veličine grupe limitirane. Na dan izleta moguće je platiti bankovnom karticom ili gotovinom uz prethodnu najavu.

Mogu li ponijeti alkoholna pića na izlet?

Strogo je zabranjena konzumacija alkohola i droga prije i tijekom izleta zbog ugrožavanja sudionika izleta i osobno. Vodič ima pravo otkazati ili prekinuti aktivnost ukoliko je sudionik po utjecajem alkohola, droga.

Mogu li sam prisustvovati izletu?

Naravno. Mnogi vodiči svoje karijere su krenuli individualno na različitim rijekama svijeta. Ukoliko nemate partnera, naš vodič će vam se rado pridružiti, kao i netko od gostiju. Tko zna možda postanete najbolji prijatelji.

Što ako kasnim na izlet?

U slučaju zakašnjenja molimo Vas da nas kontaktirate što je prije moguće zbog ostalih sudionika izleta. Svakako smo Vam na raspolaganju i toleriramo kašnjenja uz razumna opravdavanja. Ukoliko ostali sudionici moraju čekati duže od 30min, izlet Vam možemo otkazati, prebaciti na drugi termin, dan, mjesec ovisno o dostupnosti.

Kolika je temperatura vode?

Temperatura vode ovisi o padalinama i periodu godine. Tako je u srpnju i rujnu temperatura 17 – 22 stupnjeva, kolovozu 25 celzijusa, a u rano proljeće 12-16 stupnjeva.

 

Što ako ispadnem iz čamca?

Svima je izazov ne prevrnuti se, ali se može dogoditi. Ne trebate se brinuti, jer nakon svakog slapa ili brzaca dolazi mirni dio, idealan za plivanje.

Postoji li u Primišlju restoran ili trgovina?

U selu Primišlje ne postoji trgovina ili restoran. Ali po dogovoru u mogućnosti smo organizirati roštilj, odojak ili janje na ražnju, catering. Imamo pečenjaru, kuhinju ukoliko zatrebate, a najbliži ugostiteljski objekti nalaze se 15min vožnje od našeg parkinga.

Da li potrebno iskustvo u veslanju?

Nije. Ukoliko nikad niste prije veslali ovaj izlet je savršen za Vas. S obzirom da je aktivnost na otvorenom uz nestabilni teren, potrebita je umjerena fizička aktivnost, a vodiči će Vam pokazati tehnike upravljanja čamca.

Imate li parkiralište? Gdje ostavljamo vozilo?

Prilikom dolaska osiguran Vam je parking za motorno vozilo, auto, motocikl, kamper, autobus.

 

Da li moram znati plivati?

Ne trebate. Ali morate OBAVEZNO to privatno naglasiti svom vodiču. Svaka osoba plivač ili ne plivač dobije certificirani prsluk za plutanje koji omogućuje održavanje osobe na površini vode. A sa prslukom se i uči plivanje.

Kakvi su slapovi i brzaci?

Deset slapova različitih visina i oblika. Između slapova je mirni dio za veslanje, a niz slapove će Vam vodiči dati instrukcije kuda i kako ih proći plovilom. Najviši slap se može zaobići pješke, a oni hrabriji mogu i skočiti. Brzaci su relativno mali i u ljetnim mjesecima plitki.

Možemo li fotografirati izlet?

U našoj bazi dobijete vodonepropusnu bačvu u koju stavite mobitel, fotoaparat.. Ukoliko želite, na raspolaganju Vam je i naš GoPro kamera uz dodatnu naknadu. Predlažemo da ponesete uređaj za pohranu fotografija cca 32GB.

Recenzije

5*++ 🛶 kayaking and guide!! Eugen is amazing, very experienced, and an entertaining guide! Highly recommended, best trip ever!! Insane tour, great jumps, and a surprise on the way. 👍

David

We had an amazing day on the river! This tour was great, easy-going & relaxing but also had sprinkles of excitement like cliff jumping and waterfalls! I also happened to lose my cell phone during a jump (totally my fault) and Eugen was awesome enough to dive 7m down and get it for me!

Steph

We had an absolutely amazing time while kayaking in Mrežnica. Nature is beautiful and calming and the kayaking & swimming in Mrežnica is super fun. Our guide Eugen knows every corner of the river and is extremely funny so he made this whole trip as fun as it can be. We definitely recommend #plitviceoutdoor

Margareta